Δευτέρα

Επίσκεψη στο Β΄Σώμα Στρατού στη Βέροια


Σήμερα ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου(και ας ευχηθώ επί της ευκαιρίας χρόνια πολλά στους Γιώργηδες της τάξης μου..Καλή πρόοδο παιδιά μου) οι πύλες του Β' ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ στη Βέροια άνοιξαν για τα σχολεία της πόλης..Καθώς ο Άγιος Γεώργιος είναι προστάτης του Στρατού Ξηράς , έδωσαν την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να δουν και να θαυμάσουν από κοντά κάποια από τα οπλικά συστήματα τα οποία διαθέτει..
Στους χώρους του στρατοπέδου υπήρχαν άντρες όλων των σωμάτων Στρατού , για να δείξουν στους μικρούς και μεγάλους μαθητές κάποια απο τα οπλικά συστήματα που διαθέτει η Ελλάδα για τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας..
Ο αξιωματικός που μας ενημέρωσε και μας ξενάγησε μας είπε ότι το Β΄Σώμα Στρατού που εδρεύει στη Βέροια έχει αυτή τη στιγμή στρατιώτες σε όλες περιοχές της Ελλάδας ενώ διαθέτει ειρηνευτικό σώμα στη Σερβία,στο Αφγανιστάν,και μεμονωμένα άτομα στην Αλβανία στην Κροατία,καθώς και ειρηνευτική δύναμη σε τρεις χώρες της Αφρικής ..
Στους χώρους τους υπήρχαν επρυστριοφόρα οχήματα μεταφοράς στρατιωτών ,κινητές μονάδες μαγειρείων (ετοιμασαν προς επίδειξη ψωμάκια και κουλούρια στους μαθητές),μηχανοκίνητα ΗAMMER,Νοσοκομειακά , στρατιωτικά γερανοφόρα οχήματα, σκηνές εκστρατείας ,πλούσιο φωτογραφικό υλικό,και φυσικά όπλα παντός τύπου.

Όπως ήταν φυσικό οι μαθητές μου και οι μαθητριές μου ενθουσιάστηκαν και ένιωσαν περήφανοι που στην πόλη μας (αχρείαστο να είναι )εδρεύει το Β΄Σώμα Στρατού..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΘΕΣΗΣ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...