Κυριακή

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕYΧΕΣ

Οι στιγμές που περνάμε,όλα αυτά που ζούμε ,όχι μόνο σε επίπεδο τοπικό αλλά παγκόσμιο, μας βοήθησαν να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά τα πράγματα γύρω μας..Από το ατομικό επίπεδο λειτουργίας περάσαμε πια  στο συλλογικό..Η σκέψη έγινε  συλλογική ,πιο ανθρώπινη,πιο δοτική..
Πολλοί δώσαμε και θα δίνουμε  τα χέρια για να ενωθούμε και να για να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε συνανθρώπους μας αλλά και να σταματήσουμε κάθε είδους μορφή βίας και τρομοκρατίας..Η σκιά των πολέμων ,η φτώχια,η πείνα και η κατανόηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας οδήγησαν και θα οδηγήσουν  εκατομμύρια ανθρώπους να πάρουν μέρος σε διαμαρτυρίες ενάντια στην καταπάτηση ανθρωπινων δικαιωμάτων αλλά και σε διαμαρτυρίες για την καταστροφή του περιβάλλοντος της Γης που μας συντηρεί παίρνοντας μέρος στις κινητοποιήσεις αλλά και  μέσα σε διάφορες οργανώσεις (UNICEF-Γιατροί Χωρίς Σύνορα-UNESCO,Action Aid. WWF .κλπ ) με στόχο μια κοινωνία,έναν κόσμο που να αξίζει σε όλους μας  και επιτέλους αυτές οι φωνές ακούγονται από τους απανταχου κυβερνώντες..
Είμαστε στην απαρχή μιας νέας εποχής που η συνειδητότητα ξεπερνά τον ατομισμό και τα όρια της δικής μας κοινωνικής συνύπαρξης και αγγίζει όλο τον κόσμο και τη ζωή..Διεκδικούμε πια καλύτερη ζωή για όλους γιατί καταλαβαίνουμε ότι ο ένας δεν υπάρχει χωρίς τον άλλο..Οι Ηθικές αρχές .οι άγραφοι και γρπατοί νόμοι των λαών του πλαντήτη μας  βασίζονται πια πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και όσοι τους παραβιάζουν αντιμετώπιζουν και τις αντίστοιχες ποινές..
Σιγά σιγά σταματάει η θρησκευτική μισαλοδοξία και φανατισμός ,ο ένας σέβεται τη θρησκεία του άλλου, .τη διαφορετικότητα,αναγνωρίζονται τα δικαιώματα των γυναικών που σε πολλές περιοχές του πλανήτη δεν αντιμετωπίζονται ισάξια με τους άντρες ,σταματάει το δουλεμπόριο με την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης αλλά και του ελέγχου και οι κάθε είδους δουλέμποροι τιμωρούνται..
.Η ανάπτυξη των χωρών οδηγεί στην ευημερία των λαών και των πολιτών  και σιγά σιγά σταματούν οι εμφύλιες διαμάχες που το κόστος τους μετριέται  σε χιλιάδες νεκρές ανθρώπινες υπάρξεις  και χιλιάδες ζωντανούς αλλά ψυχικά καταρρακωμένους ανθρώπους,  ενώ η εκμετάλευση  των πλουτοπαραγωγικών πηγών μια χώρας γίνεται από την ίδια τη χώρα(πχ Ναμίμπια και Νιγηρία)  με τη βοήθεια των ανεπτυγμένων χωρών που ναι μεν κερδίζουν  κάτι από την προσφορά της υλικοτεχνικής υποδομής αλλά  προσφέρουν κιόλας μια καλύτερη ζωή στο λαό που σταματάει να ζει σε τρώγλες,και που πεθαίνει από απλές αρρώστιες(πχ.Διφθερίτιδα ή Ιλαρά) ή πείνα..

Δικαια αναρωτιέστε που τα είδα όλα αυτά..Μα δεν τα βλέπω.. 'Οχι όλα γιατί προσπάθειες γίνονται που δυστυχώς επιτυγχάνονται ελάχιστες..Αλλά γίνονται..Πραγματικά άρχισα και βλέπω ότι οι πολίτες αυτού του κόσμου αλλάζουν πορεία ΑΡΓΆ μεν αλλά σταθερά..Και αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό..
Όσα λοιπόν ανέφερα παραπάνω  απλά είναι οι ευχές μου για τα Χριστούγεννα ,για τη χρονιά που έρχεται..Ανέφερα όσα θέλω  να δω.. Είναι οι  δικές μου επιθυμίες ,οι δικές μου ευχές για να ζήσουμε όλοι  σε έναν καλύτερο κόσμο..Για να ζήσουν τα παιδιά μας σε έναν κόσμο πιο ασφαλή πιο σίγουρο πιο σταθερό και φυσικά Ειρηνικό..
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.Εύχομαι να ζήσουμε κάποτε σε έναν τέτοιο κόσμο που όλοι οι απλοί πολίτες του κόσμου ονειρευόμαστε αλλά και περιμένουμε..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...