Πέμπτη

ΣΠΑΝΙΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ: H ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΛΩΠΙΑ (είδος καρχαρία)ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ!



Τη συγκλονιστική στιγμή ενός θηλυκού καρχαρία (Alopias pelagicus), που γεννά το μικρό του στον ωκεανό, φωτογράφισαν για πρώτη φορά θαλάσσιοι βιολόγοι στα ανοικτά των Φιλιππινών  H  φωτογραφία τραβήχτηκε  τον Απρίλιο του 2013 και δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο περιοδικό Coral Reefs!
“Παρατηρήσαμε από απόσταση 15 μέτρων», ανέφερε ο Dr. Simon Oliver του Πανεπιστημίου Chester, «έναν μεγάλο θηλυκό πελαγίσιο αλεποκαρχαρία ή καρχαρία θεριστή (thresher shark) του γένους Alopias να κολυμπά ανήσυχος εμπρός και πίσω σε έναν «σταθμό καθαρισμού» και δεν μπορούσαμε να προσδιορίσουμε τα αίτια της δυσφορίας και της αγωνίας του. Το μόνο που διακρίναμε ήταν ότι πολύ μικρότερα ψάρια-καθαριστές, οι λαβρίδες, είχαν συγκεντρωθεί στην πυελική του χώρα και τον τσιμπούσαν για να απομακρύνουν τα παράσιτα. Συνεχίσαμε να παρατηρούμε τον καρχαρία για 4 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων πήραμε και αυτή τη φωτογραφία για να τη μελετήσουμε προσεκτικά στο εργαστήριο . Ο καρχαρίας στη συνέχεια έφυγε από τον σταθμό καθαρισμού και δεν εμφανίστηκε ξανά. Αργότερα, όταν εξετάσαμε την εικόνα διαπιστώσαμε με έκπληξη και δέος το κεφαλάκι ενός νεογνού καρχαρία να ξεπροβάλει από το σώμα της μητέρας του!».
Πηγή: wordlesstech.com

Φωτό: © A. E. Bicskos Kaszo. (Η φωτογραφία θεωρείται ότι είναι η πρώτη που απεικονίζει τη γέννηση ενός καρχαρία στον ωκεανό! )

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...