Παρασκευή

Και όμως εμείς την είδαμε!!!

Ποιος μπορεί να σταματήσει την περιέργεια των παιδιών?Την τάση τους για ανακαλυπτική μάθηση?Ποιος μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη ,τη φυσική?Ποιος θα μπορούσε  σήμερα να στερήσει από τα παιδιά το να δουν σήμερα το φαινόμενο μιας μερικής έκλειψης παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις?
4 η ώρα μαθήματος  και ήταν ήδη κολλημένα στα παράθυρα.Περίμεναν.Ο,τι και να ναι μια έκλειψη είναι σημαντική.Είναι μια μνήμη,μια εικόνα,κάτι το μαγικό που αυτά τα παιδιά του 2015 θα χουν την ευκαιρία να το ξαναδούν στα 23 περίπου..Με μια διαφορά ..Τότε ΔΕΝ ΘΑ ΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ..
2 γονείς μαθητών μου η κ.Μελισσανίδου και ο κ.Ντάμτσης  μερίμνησαν ώστε να μας φέρουν ειδικά τζάμια για να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο..2 σειρές και το  ένα πίσω από  το άλλο τα παιδιά.Δευτερόλεπτα η πρώτη θέαση και το πρώτο "ουαου"με τα προσωπάκια να φωτίζονται..Δεύτερη θέαση μετά από 10 λεπτά.Το "ουάου"παραμένει..3η θέαση στα επόμενα 10 λεπτά.."΄Κυρία έξω μοιάζει σαν να ναι απόγευμα .Οχι πολύ αλλά  μοιάζει" Και πάλι ,και ξανά .και ξανά και μόνο δευτερόλεπτα η θέαση..Και κάθε φορά να κοιτούν τον ουρανό σαν θαύμα..Μα είναι..Είναι η πρώτη φορά που βλέπουν τον ήλιο κατάματα.Αυτόν τον ήλιο που τα ζεσταίνει,μεγαλώνει τα φυτά,φροντίζει τη γη ,κοιτούσαν αυτόν τον ήλιο που δίνει φως στον πλανήτη μας..
-Κυρία ο ήλιος μας το φεγγάρι εμείς ,τοσο κοντά μα και τόσο μακριά..Είναι απίστευτο κυρία..Μοναδικό"
Και το φαινόμενο τελειώνει..Μα σήμερα κέρδισαν κάτι.Ακόμα μια σχολική ανάμνηση ενός κόσμου που πάντα θα ναι άγνωστος για αυτα..Και όμως σήμερα τον άγγιξαν.,ΧΑΛΑΛΙ η χαμένη ώρα..Χαλάλι..Εξάλλου και την άλλη βδομάδα θα χουμε μαθηματικά..Σαν παιδιά όμως ποτέ δεν θα ξαναζήσουν αυτό που έζησαν..
και ναι τράβηξα τη φωτό βάζοντας μπροστά από την κάμερά μου το ειδκό γυαλί..
Και είδαμε την έκλειψη και στον προτζέκτορα του τμήματος ΣΤ του 5ου .Δ.Σ. Αλεξάνδρειας καθώς ο κ.Θεόδωρος Αρβανιτίδης είχε συνδεθεί στη σελίδα που την έδειχνε..
Αυτό θα το ξαναζήσουν τα παιδιά χωρίς όμως τότε να ναι παιδιά..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...