Τετάρτη

Hμερήσιο πρόγραμμα




Λοιπόν για αύριο το μαθημα θα ναι δύσκολο..Μη ξεχάσετε τα σύνεργα της....Ζαχαροπλαστικής..Βέβαια δεν ξέρω αν θα βγάλουμε γλυκά πχ τρουφάκια ή κορμό ή ότιδήποτε άλλο αποφασίσουμε να κάνουμε εκείνη τη στιγμή με τα υλικά που θα έχουμε αλλά δεν θα πτοηθούμε.. Σημασία έχει η διασκέδαση και να περάσουμε καλά..

Α σας βάζω και μια δεύτερη συνταγή πολύ πολύ εύκολη για όσους δεν μπορέσουν να μαζέψουν όλα τα υλικά για το άλλο γλυκό και αυτά που δίνω νομίζω τα έχετε όλοι στο σπίτι,αλλά προσοχή στα αυγά όταν θα έρχεστε σχολείο..

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Υλικά:
Αυγά: 3 μεγάλα
Ζάχαρη: 75 γρ.
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του: 75 γρ.
Βανίλια: 1 κάψουλα
Μαρμέλαδα της αρεσκείας σας: 3/4 κούπας περίπου (να την έχετε μέσα σε ένα μικρό βαζάκι ή μπρέιτε αν δεν έχετε μαρμελάδα και έχετε μερέντα να φέρετε μερέντα)
Ζάχαρη άχνη: λίγη για πασπάλισμα
λαδόκολα
πετσέτα κουζίνας,λεκανιτσα για το ζύμωμα των υλικών
.ταψάκι για να το βάλουμε μέσα ώστε να πάρετε στο σπίτι το γλυκό.
ποδιά για να μη λερωθείτε
και μια ευχή!Να φτάσει ο χρόνος να ψήσουμε όλα τα παντεσπάνια


Οδηγίες:
1. Kοσκινίζετε το αλεύρι. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και όταν αναμιχθούν καλά, ρίχνετε σταδιακά και το αλεύρι και τη βανίλια. Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψάκι 20 Χ 30 εκ. περίπου και βάζετε μέσα το μείγμα.
2. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά περίπου.
3. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε λίγο να κρυώσει. Πάνω σε καθαρή βρεγμένη πετσέτα κουζίνας στρώνετε ένα λαδόχαρτο πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη. Τοποθετείτε πάνω το ψημένο μίγμα και το τυλίγετε σφιχτά σε ρολό. Αφήνετε για 7 – 8 λεπτά και μετά ανοίγετε και αφαιρείτε το λαδόχαρτο.
4. Απλώνετε στην εσωτερική πλευρά την μαρμελάδα και ξανατυλίγετε σε ρολό. Αφήνετε να κρυώσει πριν το σερβίρετε.


Όσο για τα υλικά που είπαμε για το άλλο γλυκό,αν δεν έχετε καρύδια στο σπίτι μη βαλετε τους γονείς σας να τρέχουν..Μπορουμε να κάνουμε και χωρίς αυτα..Είπαμε οικονομικά γλυκά και εύκολα.. Και μη ξεχάσετε τις λεκανίτσες για να δουλέψουμε και τα ταψάκια!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...