Τρίτη

Ένας Πλανήτης -Μια Ευκαιρία.Συμμετοχή στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ,ένα από τα προγράμματα  που αναλάβαμε να εκπονήσουμε για το σχολικό έτος 2012-2013  ,περιλαμβάνει και τη δημιουργία μια μικρής τηλεταινίας  που ταυτόχρονα θα  είναι και  η συμμετοχή μας στον 3ο  πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία» που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόρασης, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού .
΄Οπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση στο Blog  της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ "
"Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας του πλανήτη και εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του."
 Στην Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού είναι οι :Χρήστος Κρυστάλλης, Δ/ντής Π.Ε. Ν. Σερρών, Πούλιος Ιωάννης, εκπαιδευτικός, Συντονιστής Εθνικού Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης
Αντώνης Παπαδόπουλος, Kαλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Περικλής Βασιλόπουλος, Δημοσιογράφος- Υπεύθυνος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΕΡΤ,Μαίρη Μαρκετάκη, Στέλεχος Δ/νσης Εκπ. Ραδιοτηλεόρασης
Χρήστος Ραχιώτης, Υπ. Τηλεοπτικού Προγράμματος Δ/νσης Εκπ. Ραδιοτηλεόρασης,

Το υλικό που θα παραχθεί θα προβληθεί από την ΕΡΤ, στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, στις Κινηματογραφικές εβδομάδες της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών , στις επιμορφωτικέςδράσεις του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης. Ακόμη το τελικό προϊόν μπορεί να αναρτηθεί στο Διαδίκτυο (στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.i-create.gr της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και στις ιστοσελίδες της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ταινίες θα αξιολογηθούν από μια επιτροπή που θα συγκροτηθεί απο τους 4 συνδιοργανωτές που ανέφερα πιο πάνω   και οι καλύτερες ταινίες μικρού μήκους θα βραβευθούν σε  ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού..

  Τον τίτλο και το θέμα της τηλεταινίας μας ,και  ζητάμε συγγνώμη για αυτό , δεν μπορούμε ακόμα να σας το αποκαλύψουμε αλλά  εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι οι πρόβες ξεκίνησαν εντατικά και το θέμα που πραγματευόμαστε έχει  άμεση σχέση με τον τίτλο του διαγωνισμού..Επίκαιρο και πραγματικό..
  Οι μαθητές μου και εγώ(συμμετέχουν και τα 19 παιδιά) εργαζόμαστε εντατικά για να πετύχει αυτή  η μικρή τηλεταινία. ..Μάλιστα τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα γιατί το σενάριο βασίζεται σε αληθινές στιχομυθίες που κάναμε μέσα στην τάξη και σε προβληματισμούς -διαπιστώσεις που τα ίδια έκαναν κατά τη διάρκεια συζητήσεων μας τις οποίες  επεξεργάστηκα.
  Η ταινία ελπίζουμε να έιναι έτοιμη περίπου στις 13 Φεβρουαρίου..Ο διαγωνισμός λήγει το Μάρτιο του 2013 και τον Απρίλιο θα γνωρίζουμε ποιες συμμετοχές εγκρίθηκαν ως καλύτερες.

 Αυτή μας  η προσπάθεια δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αν δίπλα μας δεν στεκόταν η διευθύντρια του Σχολείου μας κ.Γούτση Θεοδώρα που μας στήριξε και μας στηρίζει σε κάθε τι που αφορά το άνοιγμα όχι μόνο της τάξης μας αλλά και όλου του Σχολείου  στην κοινωνία .
Ιδιαίτερα όμως , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον  κ. Ουσταμπασίδη Ιωάννη που ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία και τις βιντεολήψεις στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας καθώς είναι ιδιοκτήτης του "Photo Center" και ο οποίος  δραστηριοποιείται σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας...΄Οταν ζητήσαμε τη βοήθειά του τόσο για τον τομέα της σκηνοθεσίας όσο και για την  κινηματογράφηση τη μικρή  μας ταινίας ,δέχτηκε με χαρά.Με την αφοπλιστική φράση κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας "....Πλέον έχει γίνει ανάγκη όσο ποτέ να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον ,πόσο μάλλον τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα.."επισφράγισε τη συνεργασία μας και μάλιστα προσφέρθηκε να μας βοηθήσει αφιλοκερδώς, ακριβώς γιατί είναι ιδιάιτερα ευαισθητοποιημένος απέναντι στα παιδιά  και μάλιστα πριν προλάβουμε να συζητήσουμε για το οικονομικό θέμα....Δεν μπορώ λοιπόν  να μην εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες  για την εθελοντική προσφορά του και για το χρόνο που θα αφιερώσει σε μας  καθώς χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε το μικρό μας καλλιτεχνικό έργο..
.
Γονείς φίλοι και αναγνώστες μας δεν ζητάμε πολλά..Σας ζητάμε μόνο να μας  ευχηθείτε "Καλή Επιτυχία"..Ελπίζουμε και θέλουμε  να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα  και θα προσπαθήσουμε για αυτό αλλά  ακόμα και αν δεν φτάσουμε στο τέλος ,εμείς θα έχουμε κερδίσει ήδη πολλά μόνο και μόνο από τη συμμετοχή μας σε έναν τέτοιο διαγωνισμό..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...