Τετάρτη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αύριο στη 1 :20 θα έχουμε  συνάντηση γονέων..Όσοι γονείς μπορείτε θα παρακαλούσα να έρθετε στο σχολείο εκείνη την ώρα..Καλό σας βράδυ.

Τρίτη

"ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ *


"ENA ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ "


ΤΟ Θ ΚΑΙ ΤΟ Η ΨΆΧΝΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ

"ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.."

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ..


Η πρώτη εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων ελληνικής παραγωγής. Στοχεύει στη μάθηση της ελληνικής αλφαβήτου και γλώσσας μέσα από την ψυχαγωγία. Η γνωριμία του παιδιού με τα γράμματα και τους ήχους της γλώσσας γίνεται μέσα από 24 έμμετρες χιουμοριστικές, σουρεαλιστικές ιστορίες, οι οποίες συνδυάζουν την παιδαγωγική με την παραμυθική και την τηλεοπτική γλώσσα. Το κάθε επεισόδιο λειτουργεί σε ένα πλαίσιο διαθεματικής και ολιστικής προσέγγισης της γνώσης στηρίζοντας το Αναλυτικό Πρόγραμμα με μία καινοτόμο, πρωτότυπη και ελκυστική διάσταση.


Ιδέα - Σενάριο: Σοφία Μαντουβάλου
Έρευνα - Παιδαγωγική Επιμέλεια: Βίκυ Παναγοπούλου, Σοφία Μαντουβάλου
Σκηνοθεσία: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, Σοφία Μαντουβάλου
Σχεδιασμός Χαρακτήρων - Εμψύχωση: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Εικονοποίηση Σεναρίου: Σοφία Μαντουβάλου, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Συναρμογή Μοντέλων - Οπτικά Εφέ: Πάνος Παπαδανιήλ
Μουσική: Δημ. Μαρ.
Ηθοποιοί: Χάρης Αττώνης, Γιώργος Γιαννακάκος, Αντώνης Δημητροκάλης, Μάνος Καρατζογιάννης, Κωνσταντίνος Μυλώνης, Ειρήνη Μουρελάτου, Ανδριάνα Ράπτη, Γιάννης Στεφόπουλος, Κατερίνα Τσάβαλου
Τραγούδι Τίτλων (Α, Β, Γ... Ω!)
Μουσική: Δημ. Μαρ. Στίχοι: Σοφία Μαντουβάλου
Ερμηνεία: Αργυρώ Ανανιάδου, Κωνσταντίνος Καϊκής
Ηχοληψία - Μίξη: Θοδωρής Ζευκιλής, Wee | Studio SCA
Εκτέλεση Παραγωγής: Syllipsis ΕΠΕ
Παραγωγή: Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
© 2009-2010

www.edutv.gr
_________________________________

Για ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με το γράμμα Α, 
επισκεφτείτε το Διαδραστικό Περιβάλλον Μάθησης 
"Ένα Γράμμα Μια Ιστορία" στην ιστοσελίδα 
της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης i-create:

http://www.i-create.gr/index.php?opti...

-------------------------------


ΠΗΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
een>

"Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον"


Το είδα στο site μιας φίλης και συγκινήθηκα...Διάβασα το βιβλίο όταν ήμουν 10 χρονο παιδί.. Ένα παιδί που η Σελμα Λαγκερφελντ το μάγεψε με την ιστορία του Νιλς Χολγκερσον και της φίλης τους της αγριόχηνας Ακα..Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ώρα που έφτασα στο κεφάλαιο που ο Νιλς μαθαίνει για τη βυθισμένη πόλη την οποία δεν πρόλαβε να σώσει..Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ταξίδι του στη Λαπωνία και τα μέρη που πέρασε..Για μένα, αυτό το βιβλίο, είναι αυτό που με ταξίδεψε πρώτη φορά έξω από τους τοίχους του σπιτιού μου ..Με αυτό το βιβλίο αγάπησα τη φύση και τα ταξίδια και ευτυχώς στάθηκα πολύ τυχερή έχω καταφέρει να ταξιδέψω πολύ..Γύρισα απ άκρη σε άκρη την Ελλάδα και όχι με τη ματιά της τουρίστριας που απολαμβάνει τα αξιοθέατα αλλά με τη ματιά του περιπατητή που κρατάει στη μνήμη του χρώματα ,αρώματα,ανθρώπινες φιγούρες και εικόνες ανεπανάληπτες.. Υπέροχο βιβλίο (βραβευμένο με βραβείο Λογοτεχνίας)που πρέπει όλα τα παιδιά να διαβάσουν..Μια εικόνα της ομορφιάς του μπορούν να πάρουν τα παιδιά με αυτή την μικρή ταινία..Αξίζει να το δουν ..Πιστέψτε με..

Πέμπτη

"Μια εθελοντική συνεργασία ,μία προσφορά ,ένα Φεστιβάλ και μια ταινία.."

21 παιδικά χαμόγελα άνθισαν σήμερα στην ανακοίνωση της δημιουργίας της δεύτερης ταινίας μας. η οποία ευελπιστούμε να συμμετάσχει στις ταινίες που παρουσιάζονται κάθε χρόνο  στην "CAMERA ZIZANIO"παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2001 το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ. Είναι η μεγαλύτερη συνάντηση οπτικοακουστικής δημιουργίας των νέων ανθρώπων στην Ευρώπη.
Το"CAMERA ZIZANIO" -για όσους δεν το γνωρίζετε- αποτελείται από τρία τμήματα..Το Ελληνικό (διαγωνιστικό)  ,το Ευρωπαϊκό (διαγωνιστικό )και το Διεθνές (πληροφοριακό).
Όλες οι ταινίες από την Ελλάδα συμμετέχουν στο Ελληνικό τμήμα ενώ μια προκριματική επιτροπή επιλέγει αυτές που θα αγωνιστούν και στο Ευρωπαϊκό..Ε εκεί ευελπιστούμε να βρεθούμε και εμείς.
 
Για τη δημιουργία της  δεύτερης ταινίας μας που επίσης το θέμα της αναδύθηκε από τα ίδια τα παιδιά -και το οποίο ακόμα δεν μπορώ να το αποκαλύψω -δεχτήκαμε μια βοήθεια που δεν περιμέναμε ότι θα έρθει...
Η κ.Έφη Αντωνιάδου  υπεύθυνη καινοτόμων προγραμμάτων της Α/θμιας εκπαίδευσης Ν.Ημαθίας  όταν είδε ότι είχαμε επιλέξει στο πρόγραμμα που κάναμε φέτος και την παραγωγή ταινιών, ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας και   μετά από  συνομιλία με την  κ.Γκαρνέτα Άννα, υπεύθυνη του τμήματος "Παιδί και κινηματογράφος" του Φεστιβάλ ,με ενημέρωσε πως θα θελαν  να μας βοηθήσουν οπότε για  περαιτέρω ενέργειες να επικοινωνήσω μαζί τους .. Φυσικά δεν άφησα το χρόνο να χαθεί..
Επικοινώνησα αμέσως με τον κ.Λιόλιο ,που θα επιμεληθεί της ταινίας μας  ,τον ευχαρίστησα ,ανταλλάξαμε σκέψεις για το σενάριο,και μέσα σε όλα του ανέφερα τη χαρά τη δική μου και των παιδιών καθώς συνειδητοποιήσαμε ότι  είμαστε το πρώτο τμήμα σχολείου  του Νομού μας  που θα συνεργαστεί με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναουσας κάτι που επιβεβαίωσε και η κ.Γκαρνέτα  η οποία σε επικοινωνία που είχα μαζί της μου ανέφερε τα εξής:
"Είναι η πρώτη μας συνεργασία με παιδιά για την παραγωγή μιας ταινίας, ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό" ενώ συμπλήρωσε "Ίσως αυτό να κάνει και άλλους εκπαιδευτικούς και μαθητές να ασχοληθούν με την τέχνη του κινηματογράφου που τόσο αγαπάμε".
Μα όπως ανέφερα παραπάνω   δεν είναι μόνο η δική τους πρώτη συνεργασία με μαθητές αλλά και η δική μας με επαγγελματίες και ανθρώπους που αγαπάνε το σινεμά και  εύχομαι αυτό να είναι μία ευκαιρία ώστε   ένα μέρος της αγάπης τους να τη  μεταλαμπαδεύσουν και στους μαθητές μου.. 

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ.

  Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ σκοπός της εταιρίας είναι αφενός η διοργάνωση σε υψηλό επίπεδο και η συνεχής εξέλιξη του  και η προαγωγή της πολιτιστικής δραστηριότητας και αφετέρου η συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη ,η λειτουργία και η διάχυση ενός πρότυπου αναπτυξιακού μοντέλου με βάση τον πολιτισμό".
  Το Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου Νάουσας ,είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου στην Ν.Α Ευρώποη και το μοναδικό με πλήρη ψηφιακή υποδομή και 3D δυνατότητες και όλο αυτό συντηρείται με τη στήριξη φίλων του σινεμά και πολύ εθελοντική δουλειά..


ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Θα θελα να ευχαριστήσω τους γονείς των μαθητών και μαθητριών μου που επιτρέπουν στα παιδιά να συμμετέχουν σε τέτοιες μοναδικές δράσεις ενώ στέκονται και δίπλα μας προσφέροντάς μας τη βοήθειά τους όπου και αν τη χρειαστήκαμε.






Τρίτη

Στην άκρη του ουράνιου τόξου,ένα όνειρο.: ΑNAΚΥΚΛΩΣΗ

Στην άκρη του ουράνιου τόξου,ένα όνειρο.: ΑNAΚΥΚΛΩΣΗ: Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, η ανακύκλωση πρέπει να αποτελεί την πρώτη μας σκέψη . Διότι ζούμε σε μία περίοδο που δεν μπορούμε να σπα...

Στην άκρη του ουράνιου τόξου,ένα όνειρο.: Η οικονομική κρίση στη χώρα μας..

 Στα μέσα του 2010, και μετά τις αποκαλύψεις ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας έκλεισε για το 2009 σε επίπεδα πολύ πάνω από αυτά που...
Στην άκρη του ουράνιου τόξου,ένα όνειρο.: ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ (ΠΑΙΔΕΙΑ ΤV): Οι εκπομπές μας ακόμα είναι στη δημιουργία τους..Χρειαζόμαστε χρόνο για να τις ετοιμάσουμε και φυσικά την αποδοχή των γονέων....Αλλά  μπορε...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...