ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ BLOG Η ιδέα μου ήρθε όταν είδα πόσο  τα παιδιά διψάνε για μάθηση και πόσο αυτή καλύπτεται απο τη χρήση του διαδικτύου καθώς μπαίνουν σε διάφορα sites  όταν έχουν έργασίες για να αντλήσουν πληροφορίες και που πολλές φορές  παραπλανούν και οι πληροφορίες τους δεν είναι αληθείς.. 
 Ετσι αποφάσισα να το ξεκινήσω.Νοέμβριος λοιπόν του 2011 η ιδέα υλοποιείται...Σκέφτηκα ότι θα ναι πολύ καλύτερο για τα παιδιά από το να περιηγούνται μόνα  σε διάφορες ιστοσελίδες ,να δίνω εγώ τα links και το υλικό και ταυτόχρονα να δημιουργώ και μαθήματα με την ύλη που  έχω διδάξει αλλά και έχουν διδαχτεί μέχρι σήμερα..
 Ομως στην πορεία πρόσθεσα και άλλες σκέψεις και πιστελυω θα υλοποιηθούν...
 1.Θα αναρτώ καθημερινά (για την αρχή τουλάχιστον)τις ασκήσεις που θα  βάζω για το σπίτι
 2.Βιντεάκια με αστείο περιεχόμενο
3.Βιντεάκια με διδακτικό περιεχόμενο ,
4.Βίντεο με κατασκευές
5.Θα αναρτώ τα καλύτερα κείμενα που τα παιδιά  έχουν γράψει για κάποιο θέμα ή   τις απόψεις τους για κάποιο θέμα που μας απασχόλησε στην τάξη..
6.Φωτογραφίες από διάφορες σχολικές εκδηλώσεις και επισκέψεις μας.
7.Ενημερώσεις από το σχολείο μας.
8.Ανακοινώσεις που ενδιαφέρουν τους μαθητές μου.
9.Ανακοινώσεις αλλά και άρθρα που αφορούν τους συναδέλφους αλλά και τους γονείς των μαθητών μου.  Οσα άρθρα βέβαια δεν είναι δικά μου θα ξεχωρίζουν απο την αναγραφή της πηγής από την οποία τα πήρα ενώ τα δικά μου δεν θα φέρουν υπογραφή καθώς είμαι και η μοναδική διαχειρίστρια του blog.
Για να προστατευτούν και εγώ και τα παιδιά  από προσβητική σχόλια ,παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμου,είναι κλειδωμένη η δυνατότητα άμεσης ανάρτησης και προβάλλονται μετά από έγκριση . 
 Δεν θέλω να το φανεί  σαν ένα μέσο επιπλέον δουλειάς στο σπίτι αλλά σαν μέσο διασκέδασης που μπορεί να οδηγήσει στη βαθύτερη μάθηση και εμπέδωση της ύλης αλλά και  να ανοίξει τους πνευματικούς τους ορίζοντες..
 Φυσικά όλα τα κείμενα και οι ασκήσεις είναι προαιρετικά καθώς δεν έχουν όλα τα παιδια την ευκαιρία να έχουν Internet στο σπίτι ,αλλά και αυτά που δεν έχουν μπορούν όταν επισκέπτονται φίλους ή συμμαθητές τους που έχουν συνδεση να παρακολουθούν  όσα τους ενδιαφέρουν.
                                                 Καλη διασκέδαση 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...