Παρασκευή

Ετοιμαζόμαστε για τους βαθμούς και τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας..

10 μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και η τάξη είναι σε αναβρασμό..Στις 20 παίρνουμε βαθμούς οπότε ένα μικρό συννεφάκι αγωνίας  πλανάται στον αέρα.."Τι πήραμε κυρία" "πήγα καλά κυρία","Μου βάλατε καλούς βαθμούς?Ε μη χάσω και το δώρο που υποσχέθηκε η μαμά και ο μπαμπάς"και εγώ να τους λέω" Κάντε υπομονή..Στις 20 θα δείτε"..
Όμως δεν είμαστε σε αναβρασμό μόνο για αυτό..Η 23η Δεκέμβρη είναι εργάσιμη..Είχαμε αποφασίσει να πάμε μόνο στην εκκλησία και μετά θα επιστρέφαμε στο σχολείο να περάσουμε τις υπόλοιπες ώρες,συζητώντας για τις γιορτές,αφηγούμενοι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες γύρω από το δέντρο,τραγουδώντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια...Ναι έτσι είπαμε αλλά αμ δε που θα έμεναν τα παιδιά με ..."δεμένο το... μυαλό".Σας ενημερώνω ότι από τα παιδιά  και την εφευρετικότητά τους δεν γλιτώνει κανείς  αλλά και ποιος μπορεί να τους αρνηθεί οτιδήποτε τέτοιες μέρες?Μια σπίθα ρίχτηκε λοιπόν  και η φωτιά άναψε..
-Να κάνουμε μια μικρή γιορτή κυρία αλλά με τους γονείς..
Ε λίγο ήθελα και εγώ η δασκάλα απλά να εκφράσω την άποψή μου."Δεν είναι κακή ιδέα".
Τι ήθελα και το πα!!!
Οι προτάσεις άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή..Ένας μιλούσε ,20 συμφωνούσαν και 20 συμπλήρωναν.."Κυρία ,να το κάνουμε σαν σχολική οικογενειακή εκδήλωση. " ,"Να πούμε τραγούδια"Να φέρουμε φαγητά και να περάσουμε μαζί όλοι 2 ώρες...Ε είναι ευκαιρία να γνωριστούν και οι γονείς μας...."
Ποιον να προωτοσταματήσω ,και ποιον να κακοκαρδίσω?Και έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα που πραγματικά ήταν η καλύτερη ιδέα..
-Κυρία ο Βαλάντης να παίξει κλαρίνο ,να χορέψουμε  και να τραγουδήσουμε όπως γίνεται αυτές τις μέρες παντού..Τι εννοούσαν με αυτό?
Παραμονές Χριστουγέννων, σε όλη την περιοχή της Ημαθίας πολλοί κάτοικοι  κάνουν   ένα ταξίδι στην παράδοση.. 'Εξω από σπίτια και μαγαζιά θα δεις να Ψήνουν,να χορεύουν,να τραγουδούν,να  γελάνε και να ξεχνούν έστω και για λίγο τα προβλήματα...
"Να κάνουμε το ίδιο και εμείς κυρία..Να τα συνδυάσουμε όλα.."
Και να τη η εκδήλωσή μας..Το έθιμο της γουρουνοχαράς  χωρίς  όμως το ψήσιμο καθώς η  τάξη σαν χώρος δεν ενδείκνυται για ..φουφού ,αλλά και εδώ βρήκαμε λύση αφού κάθε μαμά της τάξης  θα ετοιμάσει και ένα φαγητό..Θα ετοιμάσει κάτι σπιτικό και από εκεί και πέρα εκείνο που περιμένουν τα παιδιά να φέρουν οι γονείς τους μαζί είναι καλή διάθεσή  και θέληση  να χαλαρώσουν λίγο μαζί τους..Να μοιραστούν στιγμές χαράς , εκεί, στο χώρο που ζουν όλα μαζί από τις 8 το πρωί  μέχρι τις 2 το μεσημέρι και που μοιράζονται τα όνειρά τους,τις προσπάθειές τους,τη ζωή τους..
Έτσι σήμερα ασχοληθήκαμε πέρα από τα μαθήματα με την προετοιμασία ..Ετοιμάσαμε τις προσκλήσεις,βρήκαμε τα τραγούδια που θα πούμε,σκεφτήκαμε τα παιχνίδια που θα παίξουμε και γενικά ετοιμάσαμε τη διάθεσή μας για τη μεγάλη εορταστική εκδήλωση - συνάντηση..

Δεν περίμενα είναι η αλήθεια ποτέ ότι θα έβλεπα τα παιδιά τόσο κατενθουσιασμένα για αυτή τη διαφορετική Χριστουγεννιάτικη γιορτή παιδιών και γονέων..Είναι για αυτά τόσο σημαντικό και φάνηκε από τη λαχτάρα τους να ετοιμάσουν τις προσκλήσεις ,από τον τρόπο που έκαναν όνειρα .Περιμένουν πως και πως την 23η Δεκεμβρίου..Πιστέψτε με..

Δεν θα αποκαλύψω τι σκεφτήκαμε και τι θα κάνουμε.Αυτό είναι  μυστικό των παιδιών και δικό μου..Αλλά, μεταξύ μας , εκείνο που έχω μόνο να σας πω είναι ότι  για λίγο θα πρέπει να ξεχάσετε τι σημαίνει να είσαι μεγάλος...Έτσι για να είστε προετοιμασμένοι..(Αν και δεν νομίζω να φαντάζεστε τι σας περιμένει)..Και μην τα ρωτήσετε..Μην τους χαλάσετε ό,τι ονειρεύονται ..Αφήστε τα να σας κάνουν τις δικές τους μικρές εκπλήξεις..Το σίγουρο είναι ότι θα μοιραστείτε στιγμές με τα παιδιά σας..Ποιος μπορεί να ξεχάσει τι σημαίνει Χριστούγεννα όταν είσαι παιδί?Και αν το ξεχάσατε,μην ανησυχείτε ,θα το ξαναθυμηθείτε τη Δευτέρα στις 23!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...