Τετάρτη

Πώς να χρησιμοποιήσω το word για την εργασία μου.

Σας ζήτησα σήμερα να ετοιμάσετε μια μικρή εργασία στο σπίτι με τη χρήση του Η-Υ.. και το word..Καλά τα παιχνίδια αλλά πρέπει να μάθουμε ότι  ο υπολογιστής μας είναι εργαλείο δημιουργίας ,μάθησης ,ενημέρωσης και έτσι πρέπει να το βλέπουμε

Τα Βήματα είναι:
Βρείτε την εικόνα με το θέμα που σας ζήτησα..Μπορείτε να αντιγράψετε και αυτές που έχω βάλει εγώ ή ανοίγετε το Google στις εικόνες και διαλέγετε από εκεί..Κάνετε δεξί κλικ ,πάτε αντιγραφή και ανοίγετε ένα έγγραφο του word(ή open office  αν δεν έχετε το office  της Microsoft)..Eκεί  γράφετε με 16  γραμματοσειρά ΑRIAL tτον τίτλο"1912-2012 ,100 χρόνια ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ" και απο κάτω κάντε επικόλληση της φωτογραφίας.
Από εκεί και κάτω γράφετε ένα μικρό κείμενο (σαν αυτό που είναι δεξιά στην αφίσα του βιβλίου σελ 28 ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ για να δουμε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ ΤΑ  100 ΧΡΌΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ..Μπορείτε να το κάνετε ξεκινώντας με τη φράση "ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ".Μετά -για να σας βοηθήσω- ακολουθήσετε πάνω κάτω το κείμενο της αφίσας σντιγράφοντας τις 4 πρώτες σειρές  βάζοντας ημερομηνίες που θέλετε εσείς και φυσικά αντί για "πολιτιστική κληρονομιά" θα πρέπει να αναφερθείτε στην γνωριμία με την ιστορία του Μακεδονικου Αγώνα...Θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής: Τι θα δούμε ,από ποια εποχή.τι  θα παρουσιάζουν  οι φωτογραφίες και πόσο σημαντικές είναι για τη νέα γενιά (και γιατί). και μετά να συνεχίσετε με τη φράση"η δασκάλα της ΣΤ3 τάξης. κ........(ΈΝΑ ΌΝΟΜΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ βάλτε)"¨και μέσα σε 3 σειρές το πολύ να παρουσιάσετε το θέμα της ομιλίας της..
 .
Κλείστε με μια φράση που να ξεκινάει:" Ελάτε να γνωρίσετε ...."και να συνεχίζει με τη δική σας προτροπή..
 ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ την αποθηκεύετε και ζητάτε από τους γονείς σας να μου τη στέιλουν στο πρωτο mail που σας έδωσα..Αυτό το ζητάω  γιατί πολλά παιδιά δεν έχετε usb και cd για να τα αποθηκεύσετε ή δεν έχετε εκτυπωτή να τα εκτυπώσετε.
(Πώς κάνω επισύναψη αρχέιου σε mail? ΕΙναι απλό..Γράφετε τη διέυθυνσή μου,αυτή που σας έδωσα.Στο ΘΕΜΑ βάζετε "εργασία" και φυσικά το όνομά σας..Μετά εχει μια γραμμή εργαλέιων(κάτω απο το θέμα.Πάτε στο "συνδετήρα " και σας ζητάει να κάνετε αναζήτηση αρχείου,.Το πατάτε,ανοίγουν τα αρχεία ,ψάχνετε το αρχείο που αποθηκέυσατε  ,κάνετε κλικ επάνω του και το φορτώνει..Αν δεν το κάνει(το φόρτωμα εννοώ, πάτε κάτω δεξιά που λέει "άνοιγμα".Αν δειτε στο mail σας θα δέιτε τώρα το φόρτωμα..Μόλις τελειώσει πατάτε "αποστολή μηνύματος..Αμέσως μετα θα εμφανιστέι στι δικό μου mail..Είναι απλό και έυκολο και την περσινή χρονιά, αν θυμάμαι καλά, το κάνατε στο μάθημα των ΤΠΕ
 .
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ :Χρησιμοποιώ ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ   και υποτακτική και φυσικά το φτιάχνω έτσι το κείμενο ώστε να κάνω τον αναγνώστη να ενδιαφερθεί για τη μικρή εκδήλωσή μας..Οι μικρές αυτές 'αφίσες" θα χρησιμοποιηθούν στο σχολείο..

Ιστορία επιτέλους θα γράψουμε το τεστ..Εύκολο θα είναι μην ανησυχείτε..

Καλή διασκέδαση με τη μικρή σας εργασία
 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...