Πέμπτη

"Μια εθελοντική συνεργασία ,μία προσφορά ,ένα Φεστιβάλ και μια ταινία.."

21 παιδικά χαμόγελα άνθισαν σήμερα στην ανακοίνωση της δημιουργίας της δεύτερης ταινίας μας. η οποία ευελπιστούμε να συμμετάσχει στις ταινίες που παρουσιάζονται κάθε χρόνο  στην "CAMERA ZIZANIO"παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2001 το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ. Είναι η μεγαλύτερη συνάντηση οπτικοακουστικής δημιουργίας των νέων ανθρώπων στην Ευρώπη.
Το"CAMERA ZIZANIO" -για όσους δεν το γνωρίζετε- αποτελείται από τρία τμήματα..Το Ελληνικό (διαγωνιστικό)  ,το Ευρωπαϊκό (διαγωνιστικό )και το Διεθνές (πληροφοριακό).
Όλες οι ταινίες από την Ελλάδα συμμετέχουν στο Ελληνικό τμήμα ενώ μια προκριματική επιτροπή επιλέγει αυτές που θα αγωνιστούν και στο Ευρωπαϊκό..Ε εκεί ευελπιστούμε να βρεθούμε και εμείς.
 
Για τη δημιουργία της  δεύτερης ταινίας μας που επίσης το θέμα της αναδύθηκε από τα ίδια τα παιδιά -και το οποίο ακόμα δεν μπορώ να το αποκαλύψω -δεχτήκαμε μια βοήθεια που δεν περιμέναμε ότι θα έρθει...
Η κ.Έφη Αντωνιάδου  υπεύθυνη καινοτόμων προγραμμάτων της Α/θμιας εκπαίδευσης Ν.Ημαθίας  όταν είδε ότι είχαμε επιλέξει στο πρόγραμμα που κάναμε φέτος και την παραγωγή ταινιών, ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας και   μετά από  συνομιλία με την  κ.Γκαρνέτα Άννα, υπεύθυνη του τμήματος "Παιδί και κινηματογράφος" του Φεστιβάλ ,με ενημέρωσε πως θα θελαν  να μας βοηθήσουν οπότε για  περαιτέρω ενέργειες να επικοινωνήσω μαζί τους .. Φυσικά δεν άφησα το χρόνο να χαθεί..
Επικοινώνησα αμέσως με τον κ.Λιόλιο ,που θα επιμεληθεί της ταινίας μας  ,τον ευχαρίστησα ,ανταλλάξαμε σκέψεις για το σενάριο,και μέσα σε όλα του ανέφερα τη χαρά τη δική μου και των παιδιών καθώς συνειδητοποιήσαμε ότι  είμαστε το πρώτο τμήμα σχολείου  του Νομού μας  που θα συνεργαστεί με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναουσας κάτι που επιβεβαίωσε και η κ.Γκαρνέτα  η οποία σε επικοινωνία που είχα μαζί της μου ανέφερε τα εξής:
"Είναι η πρώτη μας συνεργασία με παιδιά για την παραγωγή μιας ταινίας, ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό" ενώ συμπλήρωσε "Ίσως αυτό να κάνει και άλλους εκπαιδευτικούς και μαθητές να ασχοληθούν με την τέχνη του κινηματογράφου που τόσο αγαπάμε".
Μα όπως ανέφερα παραπάνω   δεν είναι μόνο η δική τους πρώτη συνεργασία με μαθητές αλλά και η δική μας με επαγγελματίες και ανθρώπους που αγαπάνε το σινεμά και  εύχομαι αυτό να είναι μία ευκαιρία ώστε   ένα μέρος της αγάπης τους να τη  μεταλαμπαδεύσουν και στους μαθητές μου.. 

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ.

  Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ σκοπός της εταιρίας είναι αφενός η διοργάνωση σε υψηλό επίπεδο και η συνεχής εξέλιξη του  και η προαγωγή της πολιτιστικής δραστηριότητας και αφετέρου η συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη ,η λειτουργία και η διάχυση ενός πρότυπου αναπτυξιακού μοντέλου με βάση τον πολιτισμό".
  Το Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου Νάουσας ,είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου στην Ν.Α Ευρώποη και το μοναδικό με πλήρη ψηφιακή υποδομή και 3D δυνατότητες και όλο αυτό συντηρείται με τη στήριξη φίλων του σινεμά και πολύ εθελοντική δουλειά..


ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Θα θελα να ευχαριστήσω τους γονείς των μαθητών και μαθητριών μου που επιτρέπουν στα παιδιά να συμμετέχουν σε τέτοιες μοναδικές δράσεις ενώ στέκονται και δίπλα μας προσφέροντάς μας τη βοήθειά τους όπου και αν τη χρειαστήκαμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...