Πέμπτη

H πρώτη μας εκπαιδευτική επίσκεψη..

Σήμερα πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας εκπαιδευτική επίσκεψη Τα παιδιά μου και εγώ καθώς και τα παιδιά του  Δ2 με το δάσκαλό τους  Χρήστο Νταλαγεώργο και την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής Μαίρη Ιωαννίδου επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη μας η οποία ανοίγει συνήθως το απόγευμα αλλά όταν πρόκειται για παιδιά η βιβλιοθηκονόμος της η κ.Βέτα ,δεν αρνείται να την ανοίξει για να καλωσορίσει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του βιβλίου.
Συχνή επισκέπτρια και εγώ της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα πραγματικά απόλαυσα τη μικρή μας εξόρμηση  όπως και τα παιδιά και μάλιστα πιστέυω ότι πολλές φορές θα την επισκευτούμε..Τέτοιους χώρους  που προσφέρουν έναν ολόκληρο κόσμο μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους , δεν μπορείς να τους ξεχνάς..
Η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης τους μίλησε για τα χιλιάδες βιβλία του χώρου,για την αξία του βιβλίου,για το ταξίδι που μπορείς να κάνεις με αυτά.
Με το τέλος της ενημέρωσης αποφάσισε  κάνει με τα παιδιά ένα παιχνίδι..Ν α φτιάξουν  μια ...παραμυθοσαλάτα..Έβαλε τους μικρούς μαθητές να φτιάξουν μια ζωγραφιά όπου θα κινούνται οι ήρωες όλων των βιβλίων που θα περιείχαν τη λέξη "κόκκινο'" Η κοκκινοσκουφίτσα ,με ένα κόκκινο κορδόνι χάθηκε στο κόκκινο δωμάτιο και μετά ανέβηκε στο κόκκινο καράβι παρέα με τον μικρό Νικόλα και ταξίδεψε στον κόκκινο ήλιο.
 Τα παιδιά διασκέδασαν πολύ και μετά από δίωρη και βάλε  παραμονή στο χώρο της βιβλιοθήκης επισκεφτήκαμε ένα μικρό πάρκο. Εκεί μαθητές μου καθώς τους είχα ζητήσει να φέρουν  μαζί τους μπλοκ ζωγραφικής αφέθηκαν στη φαντασία και χρησιμοποιώντας φύλλα, κλαδάκια,γκλίτερ ,κόλλες περιοδικά δημιούργησαν τις δικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες τις οποίες δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε στο χώρο του πάρκου καί έτσι θα ολοκληρωθούν στην τάξη..

Επιστρέψαμε κατά τις 12:30 στο σχολείο μας κουρασμένοι μεν αλλά χαμογελαστοί με τα παιδιά να  περιμένουν την επόμενη επίσκεψή μας.Έχουμε πολλά μέρη να επισκεφτούμε και το σίγουρο είναι ότι οι δρόμοι θα γεμίζουν συχνά από τις παιδικές φωνές τους..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...