Σάββατο

Ο κομήτης ΙSON       
   Ο κομήτης ανακαλύφθηκε τις 21 Σεπτεμβρίου 2012 από τον Βιτάλι Νέβσκι και τον Αρτιόμ Νοβίτσονοφ . Η ανακάλυψη έγινε στο ISON,  στο Βόρειο Καύκασο,εξού και το όνομά του..
Ο κομήτης κινείται προς τον ήλιο με ταχύτητα 48000 χλμ/ώρα και περισσότερα από 112.000 κιλά σκόνης εκπέμπονται  από τον πυρήνα του κομήτη κάθε λεπτό.
  Καθώς ο κομήτης ζεσταίνεται επειδή  κινείται πιο κοντά στον ήλιο, ο ρυθμός της εξάχνωσης (μια διαδικασία παρόμοια με την  εξάτμιση κατά την οποία η  στερεά ύλη μετατρέπεται  απευθείας σε αέριο) θα αυξηθεί. Ο κομήτης θα πάρει φωτεινότερο και η ουρά του θα αυξηθεί περισσότερο. Ο κομήτης προβλέπεται να είναι ορατός με  γυμνό μάτι  το Νοέμβριο του 2013 ενώ από τον Αύγουστο κατά τους επιστήμονες θα μπορεί να διακρίνεται με μικρά τηλεσκόπια ή κιάλια.
     Οι ειδικοί της NASA πιστεύουν ότι η φωτεινότητα του θα φτάσει αυτή της Αφροδίτης και θα φαίνεται στον πρωινό ουρανό περίπου στα τέλη Νοεμβρίου 2013,(то κείμενό μου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "κάθε μέρα" όπως και άλλα κείμενα μου..Τελευταία μου αρρώστια?Να γίνω κειμενογράφος-αρθρογράφος :-) )
 Πηγη:NASA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...