Παρασκευή

Μια σκέψη μας αποκτά σάρκα και οστά..

Έχω πολλά όνειρα..΄Ονειρα που σχετίζονται με τα παιδιά.Με τα παιδιά που είναι ο κόσμος μου.Θέλω να κάνουμε μαζί όσα δεν έχουν ποτέ φανταστεί ότι θα μπορούσαν να κάνουν..
  Τίποτα από όσα κάνουμε με τα παιδιά δεν είναι για το κακό τους..Τίποτα από όσα κάνω για τα παιδιά δεν έχει σκοπό να τα βλάψει..Εκείνο που πάντα ήθελα και θέλω για τα παιδιά είναι να μαθαίνουν όσα περισσότερο μπορούν από τον κόσμο γύρω τους  και να αποκτούν γνώσεις με τέτοιο τρόπο που ποτέ δεν θα ξεχάσουν.. Είμαι πιστή στο ότι το παιδί μαθαίνει παίζοντας  και αυτό είναι η πιο γλυκιά μάθηση του κόσμου..
  Για αυτό το λόγο  μου αρέσει να τα βλέπω να ενθουσιάζονται σε κάθε πρότασή μου και  ενώ από εκείνα εκλαμβάνεται σαν διασκέδαση για μένα έχει άλλη σημασία και άλλο σκοπό ..

  Έχω πολλά όνειρα για τα παιδιά..Τα ονειρεύομαι να κάνουν πράγματα..Να μπαίνουν στον κόσμο μας και να μας συναρπάζουν..Και μένα με συναρπάζει πάντα ότι κάνουν..Έχω δακρύσει από συγκίνηση  και περηφάνια γιατί  είδα και βλέπω ότι παρόλο που είναι παιδιά όταν έρχεται η ώρα να δείξουν ότι ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ό,τι και εμείς, το κάνουν πετυχημένα αρκεί να έχεις τα μάτια σου πάνω τους και το μυαλό και την  καρδιά σου ορθάνοιχτα..
  Σε λίγες μέρες μπαίνει λοιπόν μπαίνει σε εφαρμογή ένα μεγάλο σχέδιο και τα  ίδια τα παιδιά  θα είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές.Η  τάξημας θα μετατραπεί σε ... στούντιο τηλεόρασης και θα κάνουμε το δικό μας κανάλι στο you tube.ΝΑΙ λέμε να το τολμήσουμε και αυτό..Οσο για τα παιδιά?'Ήδη άρχισαν να ονειρεύονται τους ρόλους τους και τις θέσεις τους  σε αυτό.Ονειρεύονται   να κάνουμε εκπομπή με νέα ,αθλητικά ,κριτική καθημερινότητας,συζητήσεις,ντιμπέϊτ,θεατρικά παιχνίδια σαν μικρά αυτοτελή σήριαλ..Δεν ξέρουμε πως και αν  θα τα καταφέρουμε..ΑΛΛΆ τα παιδιά ήδη ονειρεύονται..Και αν βάλουν κάτι στο μυαλουδάκι τους ξέρετε ότι τα καταφέρνουν.
  Σήμερα έπεσαν κιόλας οι πρώτες προτάσεις.."2 δεκαπεντάλεπτες εκπομπές την εβδομάδα κυρία να κάνουμε."  να λέει η Χρυσούλα ,"Να λέμε και τον καιρό κυρία"να πετιέται η Παναγιώτα."Εγώ θα μαι ο σκηνοθέτης κυρία"να λέει ο Ηλίας ""Θα χει και εικαστικά?"να ρωτάει ο Χρήστος  "Και πότε θα ξεκινήσουμε κυρία ?"να απορεί η Κωνσταντίνα "  ,και συ να χαμογελάς   και  να βλέπεις ότι  η ΦΑΝΤΑΣΙΑ τους  έχει την τιμητική της..'Οχι η φαντασία  -ακόμα και στις λύσεις -με την έννοια του υπερβατικού ,του ανέφικτου αλλά με την έννοια της δημιουργικότητας..Δεν θα σας πω λεπτομέρειες..Θα σας αφήσουμε να τις δείτε αν και εφόσον βγούμε στον...αέρα...Και ελπίζω όταν θα δείτε την πρώτη μας εκπομπή να αγκαλιάσετε με αγάπη την προσπάθειά τους ..Γιατί δεν θα είναι εύκολο..Καθόλου εύκολο για κανέναν μας.
Θα με ρωτήσετε εύλογα τι εξυπηρετεί όλο αυτό.Μα  τα γνωστικά αντικείμενα μας,την ίδια τη γνώση και τη μάθηση...Μαθηματικά,γεωγραφία,κειμενικά είδη,κοινωνική και πολιτική αγωγή ,ιστορία,φυσική,ΤΠΕ,  θα χουν την τιμητική τους ..Πχ. Δίνοντας  μια είδηση  θα πρέπει να κάνουν άρθρο,να γράψουν  κείμενο με στόχο ανάλογο με το τι θέλουν να περάσουν στους τηλεθεατές (γλώσσα) , η παρουσίαση θεμάτων όπου θα πρέπει να  βρίσκουν λεπτομέρειες  σχετικά με το θέμα πχ ΄ένα σημαντικό μάθημα της ιστορίας μας όπως "¨η στάση του νίκα"απαιτεί να ψάξουν για επιπλέον στοιχεία από εγκυκλοπαίδειες..Ναι έχουμε πολλά στο νου μας..Πολλές ιδέες και θέλουμε να τα κάνουμε όλα.
Ναι για άλλη μια φορά ενθουσιάστηκαν τα παιδιά..Αλλά δεν νιώθουν μόνο αυτά έτσι..Για άλλη μια φορά με έκαναν και εμένα να ονειρεύομαι και να λέω "Υπάρχει μέλλον..Τούτα τα 11 χρονα κρατάνε τη νέα εποχή στα χέρια τους..Και θα ναι φωτεινή  ενάντια στο πείσμα των καιρών.."

        Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας  που δέχτηκε να μας βοηθήσει σε ό,τι του ζητήσαμε και που μας διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί δίπλα μας σε κάθε προσπάθειά μας..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...