Σάββατο

Η συμμετοχή μας στο 5ο μαθητικό (προ)συνέδριο Πληροφορικής.

Το είπαμε και το κάναμε..Οι μαθητές μου πήραν μέρος στο 5ο μαθητικό (προ)συνέδριο Πληροφορικής..

Οι εκπρόσωποι των μαθητών παρουσίασαν  το περιοδικό της τάξης τους( στο οποίο είναι συντάκτες και  αρθρογραφούν  όλοι οι μαθητές) "ο κόσμος των παιδιών" που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 το ταξίδι του στο διαδίκτυο  λίγο μετά την έναρξη του σχολικού έτους στη θέση http://okosmostwnpaidiwn.blogspot.gr/ και έχει  ήδη 170 αναρτήσεις.
Ειναι ένας χώρος που τα παιδιά επιλέγουν για το τι θα αναρτήσουν ,πως θα το παρουσιάσουν κλπ.και έχουν αποκλειστικά και μόνο αυτά την επιμέλειά του(.Εγώ σαν δασκάλα τους, απλά διορθώνω όταν υπάρχουν ορθογραφικά λάθη ή κείμενα που απαιτούν διαμόρφωση στο χώρο της ανάρτησης.).
Τα παιδιά παρουσίασαν τη σελίδα τους παρουσία,στελεχών της εκπαίδευσης . εκπαιδευτικών αλλά και παρουσία μαθητών Δημοτικών.  Γυμνασίων -Λυκείων της περιοχής μας και το έκαναν σαν ενήλικες σύνεδροι.. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα έδειξαν σε όλους ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν ότι και οι μεγάλοι με την κατάλληλη προετοιμασία..
Μετά το τέλος του συνεδρίου οι Σύμβουλος πληροφορικής της περιφέρειας και πρόεδρος του κέντρου ΄Νόησις¨κ,Πέτρος Καρσιώτης συνεχάρει τους μαθητές  για τον τρόπο παρουσίασης της εργασίας τους κάτι που έκανε τα παδιά να νιώσουν περήφανα..
"Ηταν μια υπέροχη εμπειρία κυρία"μου είπαν κατα την αποχώρησή μας και ευχήθηκαν να επιλεγούμε για την τελική φάση που θα γίνει τον Απρίλιο..
Αλλά εμείς σαν τάξη δεν τελειώσαμε εδώ,,Την άλλη βδομάδα η ταινιούλα μας ξεκινάει το δικό της ταξίδι..Είμαστε ετοιμοι για την τελική πρόβα και το γύρισμα της ταινίας μας που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προβληματίσει πολλούς και συνάδει απόλυτα με τον τίτλο του διαγωνισμού "Ενας πλανήτης ..μια ευκαιρία "και  αμέσως μετά από αυτό ακολουθεί η συμμετοχή μας στη δράση της action aid  "'Ολα τα παιδιά χρειάζονται δασκάλους"..

Εχουν μάθει πια τα παιδιά ότι το σχολείο δεν είναι αποκομμένο απο την κοινωνία και ότι συμμετέχοντας σε δράσεις και δραστηριότητες εκτός σχολικού περιβάλλοντος αποκτάς γνώσεις και έξεις ,που θα σε  κάνουν ενεργό πολίτη στο μέλλον και για αυτό προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε όσες περισσότερες  μπορούμε..Εξάλλου όσες γνώσεις σου δίνει η βιωματική και ενεργή συμμετοχή  δεν σου τα δίνει το καλύτερο βιβλίο..





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...