Σάββατο

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ..

Φέτος υπηρετώ σε νέο σχολείο με νέους συναδέλφους σε άλλη πόλη από αυτή που υπηρετούσα..Βρίσκομαι  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας και ανέλαβα το δεύτερο τμήμα της Ε τάξης ..Ε2 λοιπόν και πάλι..22 μουτράκια παιδικά στη τάξη μου φέτος..
Ξεκινήσαμε κάτω από δύσκολες, είναι η αλήθεια, συνθήκες φέτος καθώς μέχρι και την  έναρξη των μαθημάτων δεν ξέραμε ποιος δάσκαλος είναι που αλλά όλα άρχισαν να μπαίνουν σε μια σειρά και έτσι να μαι στην Ε2..
Πρώτες μέρες επαφής..Γνωριμία..Πρέπει να με μάθουν και να τα μάθω..Να ξέρουν τις... "ιδιοτροπίες" μου και να μάθω και εγώ τις δικές τους..Να με γνωρίσουν..Να δουν ποια είμαι ,τι δέχομαι και τι αποστρέφομαι ,τι δίνω άλλα και τι θα θελα να έχω ..
  Πάντα οι πρώτες μέρες είναι οι πιο δύσκολες αλλά και οι πιο εποικοδομητικές..'Ανοιγμα του ενός προς τον άλλο..Είμαστε μια τάξη..Εγώ και αυτά..Είμαστε εμείς και όχι ο καθένας μόνος του..Η συνεργασία ,η επικοινωνία και η ειλικρίνεια μεταξύ εμού και των παιδιών   απαραίτητη για να προχωρήσουμε στο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας..
Για να πάμε καλά ,για να τρέξουμε σε δρόμους που τα παιδιά δεν έχουν γνωρίσει θα πρέπει να καταλάβουν ότι εγώ ξέρω το δρόμο αλλά αν αυτά δεν προσπαθήσουν να προχωρήσουν  θα μείνουμε στις στροφές και οι άλλοι θα μας προσπεράσουν και ίσως τότε ποτέ δεν φτάσουμε στον προορισμό μας....Χρειάζεται συνεργασία,αλληλοσεβασμός,πίστη στον εαυτό μας και φυσικά προσπάθεια..
Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΗ..Τάξεις σταθμοί στην πορεία των παιδιών..Τάξεις που ο εκπαιδευτικός καθοδηγεί πια τα παιδιά στην κριτική σκέψη και σε συμπεριφορές που διάγονται από αυτή..Μαθαίνουν νέα πράγματα ,ανοίγονται στον κόσμο και γίνονται πια πολίτες της κοινωνίας συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις και δραστηριότητες έξω από το σχολείο και μέσα στα πλαίσια των μαθημάτων...Εξάλλου το λέει και το μάθημα της Κοινωνικής και πολιτικής Αγωγής στην πρώτη ενότητα  που έχουν φέτος στην Πέμπτη τάξη για πρώτη φορά.."Είμαστε όλοι Πολίτες".
Φέτος τα παιδιά φεύγουν από την παπαγαλία..Μαθαίνουν να επιχειρηματολογούν,να συζητούν ,να ακούν απόψεις ,να λένε τις δικές τους..Μαθαίνουν τον κόσμο των μεγάλων αλλά με τρόπο που  σέβεται την ηλικία τους..
Ε ΤΆΞΗ ..Μια τάξη σταθμός ,Μια τάξη που  βάζει τις βάσεις για τον αυριανό πολίτη.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΥΛΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΌΗΣΗΣ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...