Σάββατο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ACTIONAID "ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ"

«Εκατομμύρια γονείς, δάσκαλοι και παιδιά ανά τον κόσμο απευθύνουν έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών τους, ώστε να παρέχουν δωρεάν και ποιοτική βασική εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Αυτοί, είναι υποστηρικτές της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Εκπαίδευση. Εμείς προσθέτουμε τη φωνή μας στη δική τους έκκληση. Με το να συμμετέχετε μπορείτε να γίνετε η πρώτη γενιά που θα δει κάθε παιδί του κόσμου να απολαμβάνει το δικαίωμα στην εκπαίδευση». (Nelson Madela and Graca Macel, Απρίλιος 2002)"
  Και συνεχίζει η ανακοίνωση  :  "Η Εκπαίδευση αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό όπλο στη μάχη κατά της φτώχειας. Για 61 εκατομμύρια παιδιά και 750 εκατομμύρια ενήλικες, αυτό το δικαίωμα παραβιάζεται καθημερινά.Η Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση (Global Campaign for Education) προωθεί την Εκπαίδευση για Όλους ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και κινητοποιεί την κοινή γνώμη με σκοπό να ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα. Οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν την υποχρέωση να παρέχουν δωρεάν δημόσια υποχρεωτική βασική εκπαίδευση σε όλους τους ανθρώπους κυρίως στα παιδιά, τις γυναίκες και σε όλα τα μέλη της κοινωνίας που κινδυνεύουν από αποκλεισμό. " (από την επίσημη ιστοσελίδα της ΑctionAid).

Αύριο τελειώνει η παγκόσμα κινητοποίηση παιδιών και εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο "ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ" και 2 τμήματα της Ε τάξης (Ε2 ΚΑΙ Ε3) ενώσαμε τις φωνές μας με τις φωνές χιλιάδων μαθητών και δασκάλων από την Ελλάδα και εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο. Παρακολουθήσαμε βίντεο,είδαμε φωτογραφίες,συζητήσαμε για τις συνθήκες που ζουν πολλά παιδιά στον κόσμο,για τις δυσκολίες να μορφωθούν κλπ. Στο τέλος ετοιμάσαμε το υλικό μας και το στείαμε στην ACTIONAID η οποία το συγκεντρώνει για το σκοπό που αναφέρεται στην εισαγωγή ..

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...