Σάββατο

Μας αξίζει να ζουμε μέσα στα σκουπίδια μας?


Τον αναγνωρίζετε αυτό το χώρο?ΟΧΙ?
ΚΑΙ ΟΜΩΣ Είναι ακριβώς κάτω από τη γεφυρα του Προμηθέα ,ναι εκεί που γίνεται το παζάρι καθε Τρίτη..Για τη γεφυρα αυτή μιλάμε..Παρατηρείτε κάτι αταίριαστο?
Φώτα στις όχθες του ποταμού, που βρίσκονται ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση..Φώτα που δεν ομορφαίνουν ,δεν δείχνουν κατι όμορφο αλλά φωτίζουν και μας δείχνουν το νεκρό,αφιλόξενο τοπίο,φώτα που δείχνουν την εγκατάλειψη της περιοχής αυτής σε όλο το μεγαλείο της ..
Φανταστείτε τώρα αυτή την εικόνα,χωρίς την "τροπική"βλάστηση,το ποτάμι να ρέει ήρεμο, έχει στρωθει με σχιστόλιθο η όχθη,παγκάκια και τραπέζια εξοχής εναρμονίζονται με το περιβάλλον και οικογένειες με παιδιά όπου οι μεγάλοι απολαμβάνουν τον καφέ τους σε υπάιθρια μικρά ξύλινα"καφε"που τοποθετήθηκαν εκεί και παιδιά που παίζουν δίπλα στην περιφραγμένη κήτη του ποταμού που την καθιστά ασφαλή ..Την εικόνα την συμπληρώνουν τουρίστες που πηγαινοέρχονται φωτογραφίζοντας την ομορφιά του τοπίου..
Πόσο διαφορετική εικόνα!!!!Και όμως μπορεί να πετύχει και να τη δούμε..Αρκεί η τοπική αυτοδιοίκηση να ενδιαφερθεί..Εχουμε ένα στολίδι στην πολη μας και το αφήνουμε αναξιοποίητο?Γιατί?Γιατίδεν χαρίζουν μια όαση για μας και τα παιδιά μας για τις μέρες τις 'Ανοιξης και τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού?
Βέβαια θα πρέπει να λείψουν οι παρακάτω εικόνες που απογοήτευσαν εμένα και τα παιδιά που βρεθήκαμε στο χώρο και που μας θυμίζουν ότι πολλές φορές ο Ελληνας δεν έχει ΠΑΙΔΕΙΑ και ο 'σεβασμός στο περιβάλλον' μάλλον κατ' ευφημισμό διαλαλείται κατά κόρον


Είναι η ο χώρος πριν τη φωτογραφία που σας έδειξα..Ενας σκουπιδότοπος στις όχθες ενός ποταμού που θα μπορούσε να 'ναι στολίδι για την πόλη μας και που η αναλγησία μας το ασχημαίνει και το βρωμίζει συνεχώς..


Είναι η ίδια η ασχήμια μας μέσα απο τα σκουπίδια μας που προσφέρουμε στους εαυτούς μας ,στα παιδιά μας και στην κοινωνία μας..
Μια τηλεόραση ριγμένη στη μέση του μικρού χώρου στάθμευσης δίπλα στο ποτάμι
και τα παιδιά να υποκρίνονται ότι ζεσταίνονται απο αυτό το σκουπίδι που κάποιος ασυνείδητος συμπολίτης μας πέταξε εκεί..Γιατί αν δεν καταλάβουμε τι τους προσφέρουμε τα παιδιά μας αυτό θα το ζήσουν..Και αυτός ο ασυνείδητος πέταξε την τηλεόραση εκεί..Στη μέση..Σα μνημείο ενός πολιτισμένου κόσμου που χάνεται..Λες και δεν υπάρχει υπηρεσία του Δήμου που μαζεύει τα χαλασμένα ηλεκτρικά είδη ,λες και δεν υπάρχει ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών..'Οταν ο Ελληνας θα αποκτήσει οικολογική συνείδηση θα ναι πια πολύ αργά για τα παιδιά μας..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...