Τετάρτη

Ενημερωτική επίσκεψη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στο σχολείο μας..

Επίσκεψη στο 1 και 5 Δημοτικά Σχολεία Αλεξάνδρειας έκανε η Πυροσβεστική υπηρεσία Αλεξάνδρειας στα πλαίσια ενημέρωσης των μαθητών σχετικά με το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί μια φωτιά στο σπίτι αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η πιο συχνή αιτία φωτιάς σε ένα σπίτι είναι το λάδι που ξεχνάμε πάνω σε μια εστία κουζίνας. Οι πυροσβέστες ενημέρωσαν τους μαθητές ότι ποτέ δεν προσπαθούμε να σβήσουμε μια φωτιά ρίχνοντας νερό στο λάδι και ότι η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουμε είναι να ειδοποιήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ψύχραιμα να δώσουμε το όνομά μας και τη διεύθυνση του σπιτιού. Μετά την επίδειξη που έγινε στον προαύλιο χώρο τους σχολείου όπου οι πυροσβέστες άναψαν μια φωτιά αναπαριστώντας μια εστία στο σπίτι ,έδειξαν στους μικρούς μαθητές τους τρόπους κατάσβεσης οι οποίοι είναι είτε βάζοντας το καπάκι( αν η αιτία προέρχεται από ένα ξεχασμένο τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας) είτε με τον πυροσβεστήρα.. Μετά το τέλος της ενημέρωσης για τη φωτιά ,έγινε παρουσία της πυροσβεστικής,άσκηση ετοιμότητας για το σεισμό.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για σας κυρια.Διαβαζω καθε μερα αυτα τα υπεροχα κειμενα!!!Επισης ειστε κουκλα και εξυπνη.ΝΑΣΙΑ ΝΤ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κυρια εμενα μου αρεσε που ο πυροσβεστης εκλεισε το καπακι και ειπε πως θα σβησει η φωτια και δεν εσβησε.Κωνσταντινα Μα.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία το βάλατε το βίντεο.Ωραίο!Τι κάνετε;Καλά;Εγώ καλά είμαι.Μόλις είπα την ιστορία στη μαμά.Πανεύκολη!Μου λείψατε πολύ!!!Θα τα πούμε αύριο στο σχολείο.Φιλάκια η μαθήτριά σας Παναγιώτα Μ.Ανώνυμος είπε...

γεια σας κυρια!!

Ανώνυμος είπε...

Καλο Σαββατοκυριακο κυρια Κωνσταντινα Μα.Καλα να περασετε

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα κυρια,θα ηθελα να σας ρωτησω κατι.Τις εκθεσεις μας ποτε θα τις βγαλετε?Κωνσταντινα Μα.

Ανώνυμος είπε...

Για σας κυρια καλο βραδυ πολλα φιλακια. Ευη Ν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...